maanantai 9. joulukuuta 2013

Syyskokous ja Vuosikilpailun tulokset 2013


Knäpsin toimintavuosi 2013 päätettiin tänään KTK:lla syyskokouksen, kuukausitapaamisen ja vuosikilpailun tulosten julkistamisen merkeissä. Niin ja samalla juotiin myös joulukaffit!

Vuosikokouksessa käytiin läpi sääntömääräiset asiat. Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana jatkaa Krista Järvelä. Hallituksen erovuoroiset jäsenet arvottiin yhdistyksen sääntöjen mukaan ja uuden hallituksen kokoonpano vuosille 2014-2015 on: Annika Rauma, Matti Mustajärvi, Arto Kuorikoski, Tiina Tuppurainen, Jani Korkiakangas ja Vesa Laasanen. Toimintasuunnitelma vuodelle 2014 sisältää mm. kuukausitapaamisia, retkiä, koulutusta, kursseja ja näyttelyitä. Toimintaa suunnitellaan jäsenten toiveiden pohjalta. Uusia jäseniä yhdistykseen kaivataan runsaasti lisää, erityisesti nuorisojäseniä. Jäsenmaksut säilyvät entisellään, 20€ aikuiset, 10€ nuoret ja 50€ kannatusjäsenet. Kaikki jäsenet aktivoivat jäsenyytensä Knäpsin blogissa täyttämällä jäsenkaavakkeen ja maksamalla jäsenmaksun. (jäsenkaavakkeessa kysytään, mitä vuotta maksu koskee – näin saamme ajantasaista tietoa siitä kuka on mukana yhdistyksemme toiminnassa)

Kuukausitapaamisen aiheena oli ”Elämän tarkoitus”. Kuvat ovat nähtävillä täällä Knäpsin blogissa. Käykää katsomassa ja antamassa palautetta kuvista!

Knäpsin vuosikilpailukuvat arvosteli tänä vuonna Keski-Pohjanmaan opiston valokuvauslinjan opiskelijat. Linjan vetäjä Jari Eklund oli mukana Knäpsin tapaamisessa kertomassa arvosteluperusteet ja tulokset. Opiskelijat olivat arvioineet kuvia erittäin tarkasti huomioiden kuvallisen ilmaisun perusteet (sommittelu, tila, syvyys, kolmiulotteisuus, värinhallinnan perusteet), valokuvauksen perusteet (tekniikan hallinta), kuvan ulkoinen laatu (printtilaatu) sekä sisältä (kuvankerronta suhteutettuna kilpailusarjaan, aiheeseen, kuvan nimeen) ja valokuvallisen ilmaisun vahvuus. Näillä perusteilla jury valitsi seuraavat kuvat sarjojensa parhaiksi:

Luonnossa:
1.       Satumetsä, Arto Kuorikoski
2.       -25C, Arto Kuorikoski
3.       Jokiranta tammikuussa, Krista Järvelä

Muotokuva:
1.       Potrait of a Ponygirl, Krista Järvelä
2.       Virtuoosi, Arto Kuorikoski
3.       Yhteys, Mariann Pakkala

La Dolce Vita – Ihana elämä:
1.       Elämän pienet hetket, Krista Järvelä
2.       Lapsuus, Arto Kuorikoski
3.       Sisarukset, Arto Kuorikoski

Luovuksissa – taidekuva:
1.       Pyörre, Krista Järvelä
2.       Katoava kesä, Arto Kuorikoski
(kolmanneksi sijoittunutta ei valittu)

Nuorten sarjan osanottajat Rosalia Järvelä ja Antti Rauma saivat molemmat tuomariston kunniamaininnan kuvistaan. Jury toimittaa myöhemmin tarkemmat arvostelut ja pistetaulukot. Vuosikilpailukuvista koostetaan näyttely, joka on esillä Kaustisen kirjastossa tammikuun ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti