torstai 27. syyskuuta 2012

Fiuleja promokuvaus

Täsä olis pari kuvaa Fiuleja Ensemblen promosessioista. Kommentteja ja kritiikkiä kaivataan niin kuvaamisen kuin jälkikäsittelynkin osalta!


4 kommenttia:

 1. Alottelenpa kommentoinnin ,että saattais tänne toimintaa:Ylimmäinen kuvaUpea sommitelma.Tiukan rajauksen miehenä tiukentaisin vielä hiukan joka puolelta,jotta tytöt nousis vielä enemmän esiin,ja vinjetoimalla voisi viel korostaa lisää.Muutamia pihlajanlehtiä vois selkeyden vuoksi karsia,varsinkin kuvan yläosasta.Hyvä tunnelma.
  Keskimmäinen kuva:Hyvä peruskuva,tunnelmassa löytyy,mut olisin kuitenkin siirtänyt tyttöjen katseet kameraan.No mene ja tiedä.Hyvä kuva

  Alimmainen kuva:Mielestäni erikoisin,mut kuitenkin jotenkin "pyörryttävä".Todella jyrkät varjot lisäävät tätä tunnelmaa.Varmaan Samuli jotain sellaista haitkin:)Jotain pieniä ylimääräisiä näkyy taustassa.Mut kaiken kaikkiaan todella hyviä knäpsähdyksiä:)Terv.Arto

  VastaaPoista
 2. Yleisvaikutelma kuvista (kaikista) on mukavan tasapainoinen. Soittajilla on sävyiltään toisiinsa sopivat vaatteet ja myös kuvauspaikat taustoineen on samaa värimaailmaa. Soittajat ovat muutenkin kovin samannäköisiä, mistä lie johtuu..... :)

  Ylin kuva: Hyvä idea koota soittajat portaille, vaikka tämä perspektiivi onkin hieman vaarallinen: Toimii, jos kuvattava kallistaa hieman päätä eteenpäin ja katsoo suoraan kameraan, ei toimi jos kuvattava kääntää päätään toiseen suuntaan (korostaa leukaa ja nenänreikiä). Jos kuvaaja olisi ottanut askeleen oikealle, ja pyytänyt kuvattavia katsomaan suoraan kameraan, niin portaat olisi muodostanut diagonaalin alakulmasta yläkulmaan ja nyt kuvan oikeassa reunassa oleva ”tyhjä ala” olisi jäänyt pienemmäksi.Sellainen vaihtoehto olisi ollut kiva nähdä. Kuvassa on hyvä, tasainen valo.


  Toinen kuva on asettelultaan hyvä. Soittajat ovat järjestyksessä pitkä-lyhyt-pitkä-lyhyt-pitkä ja jokaisella on oma asento (jalat). Soittajat seisovat osittain katsojaan päin, vaikka katse onkin muualle. Katseen suunta on kaikilla hyvä, mutta kaikki suhtautuvat näkemäänsä hieman eri tavoin ja se hieman hämmentää katsojaa. Jos katsotaan ohi kamerasta, niin kannattaa silloin katsoa reilusti (kuten tässä kuvassa). Mutta suoraan kameraan/katsojaan katsominenkin olisi toiminut, se olisi tuonut enemmän kontaktia katsojan ja soittajien välille. Tämä kuva on näistä toimivin.

  Kolmas kuva: Hyvä valo taasen. Soittajien on vaikea olla kuvassa, se vaikeus tekee myös katsojalle epämukavan olon. Kuvassa on mukavaa pyöreyttä, mutta rajaus ei toimi, oikea reuna pyöreä ja vasen leikattu. Hyvä ja rohkea idea kuitenkin kaiken kaikkiaan!

  Kuvista näkee, että kuvaaja on saanut kuvattavat rentoutumaan ja kuvaushetkellä on vallinnut hyvä ilmapiiri. Kuvat ovat teknisesti hyviä, mutta henkilöohjauksella kuvattavat olisi saatu ehkä paremmin aseteltua kuvaan ja annettu heille yhteinen "ajattelun aihe" tai tunnetila, nyt kukin tuntuu miettivän kuvissa vähän omiaan. Itse yleensä etsin kuvista viestiä tai tunnetilaa, jonka kuvaaja/kuvattava haluaa välittää. Koska kyse on promokuvista, niin toivoisin, että soittajat olisivat kuvassa katsojaa varten ja toisivat sitä "omaa viestiään" paremmin esille. Nyt kuvissa on rennonoloisia soittajia, mutta muuta informaatiota kovin niukasti. Itse tykkäisin, jos kuvasta saisi jotain viitettä musiikkityylistä. (varmaan tulee esille kuvien käyttöyhteydessä?)

  VastaaPoista
 3. Eka kuva: Naisten ilmeet ovat iloiset ja kiva toteutus. Komppaan kuitenkin Artoa siinä, että olisin rajannut ehkä vähän tiukemmin. Eniten kuitenkin häiritsee se, että tuo puu ja risut tuolla taustalla näkyvät liian selvästi ja ikäänkuin kasvavat viimeisen naisen päästä ja hartiasta. Jos taustaa saisi siltä osin himmennettyä, kuva toimisi jo paljon paremmin.

  Toka kuva: Tästä tykkään eniten. Naisia olisin kuitenkin sen verran siirtänyt, että myös tässä nuo kasvit ja muutama tiili olisi jääneet pois. Muuten kauniit värit ja mielestäni tasapainoinen kuva.

  Kolmas kuva:

  Tässä komppaan taas Kristaa, eli oikea laita pyöristyy liikaa verrattuna vasempaan. Ilmeet ehkä kaikkein väkinäisimpiä tässä kuvassa.

  Värit, valot ja varjot kaikissa kuvissa hyviä. Pikkuisen kun fotoshoppaa, näistä tulee ihan mainioita kuvia.

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia kaikille kommentoijille! Tosi hyvää ja hyödyllistä palautetta.

  Sen tuossa hommassa huomasi, että henkilöohjaus ei ole mulla vielä riittävästi hallussa. Ongelmat vielä korostuivat ryhmää kuvatessa. Oli hyvin haastavaa jatkuvastu yrittää keksiä jotain keinoa pitää mallit elävänä. Heti kun lopetti mallien aktivoinnin, niin he kyllä hyytyivät "pakkohymyyn".

  Onko jollain muuten ideoita hyvistä kuvausaiheisista kirjoista? Erityisesti henkilöohjaus olisi juuri nyt ajankohtainen aihe :)

  Ei muuta kuin lisää harjoittelua!

  VastaaPoista